|
Valitut rajaukset: SXK24K2 Poista rajaukset
Rajaa hakua
Opetuskieli
SX00DZ88-3053
Lisätietoja opiskelijoille Edeltävät opinnot : Kliininen hoitotyön perusharjoittelu 1, Kliinisen hoitotyön perusharjoittelu 2, Lääkehoito 1. Orientaatiotunnille osallistuminen on edellytys opintojakson suorittamiselle. Opiskelija vahvistaa paikkansa opintojaksototeutuksella olemalla läsnä opetuksen alkaessa. Jos opiskelija ei sairauden vuoksi pysty osallistumaan opetuksen alkuun, hän voi myös vahvistaa opiskelupaikkansa ilmoittamalla siitä opettajalle etukäteen. Teoriaopetukseen osallistumista suositellaan. Opiskelija selvittää muilta opiskelijoilta opetuksen toteuttamiseen liittyvät asiat ollessaan poissa toteutuksen tunneilta. Laboraatiotunnit ja simulaatiot ovat toteutuksen pakollisia suorituksia ja näihin pukeudutaan asianmukaiseen suojavaatetukseen. Tunneilla noudatetaan aseptiikan opetuksessa annettua ohjeistusta. Hyväksytty laboraatiosuoritus edellyttää, että opiskelija harjoittelee aktiivisesti ja potilasturvallisesti laboraatiotunnin teemoja, hyödyntäen ohjausta ja opettajan antamaa palautetta. Opintojaksolla menestyminen edellyttää, että opiskelija tutustuu itsenäisesti kirjallisuudesta ja muusta opettajan jakamasta materiaalista lähiopetuskerran sisältöön ennen lähi- ja laboraatio-/simulaatio-opetusta. Opintojakson aikana suositellaan itsenäisesti kliinisten taitojen kertaamista taitopajassa. Opintojakson päättyessä kaikkien tehtävien tulee olla suoritettu/palautettu.
SX00EA09-3028
Vaadittavat edeltävät opinnot: STM:n Asiakas- ja potilasturvallisuus- strategia ja toimeenpanosuunnitelma 2022-2026 mukaiset osaamissisällöt (verkkokurssit) suoritettuna. Verkkokurssit on sisällytettyinä harjoitteluita edeltäviin vaadittuihin opintoihin. Lääkehoito 1 suoritettu, lääkelaskut hyväksytty Lääkehoito 2 suoritettu Kiinisen hoitotyön perusharjoittelu 1 ja Kliinisen hoitotyön perusharjoittelu 2 suoritettu hyväksytysti tai hyväksiluettu. Harjoitteluun liittyvä teoriajakso suoritettuna Teoriajaksoihin liittyvät lääkelaskut suoritettu hyväksytysti Harjoittelupaikkavaatimusten mukaiset opinnot tehtynä. Lasten ja nuorten toimintaympäristössä toteutuva harjoittelu: Opiskelijan tulee esittää rikosrekisteriote ennen kuin harjoittelupaikka voidaan vahvistaa Sote-rekry tapahtuma 27.11.2024 on osa harjoittelua (8 t) opiskelijoille, jotka ovat tuolloin harjoittelussa.
SX00EC79-3008
Opiskelija vahvistaa paikkansa opintojaksototeutuksella olemalla läsnä opetuksen alkaessa (orientaatiossa) tai muutoin opettajan kanssa erikseen sovitulla tavalla. Jos opiskelija ei sairauden vuoksi pysty osallistumaan opetuksen alkuun, hän voi myös vahvistaa opiskelupaikkansa ilmoittamalla siitä opettajalle etukäteen. HUOM! Opettajan laatimat tehtävät ja MATERIAALIT ovat Tekijänoikeuslain (404/61) mukaisia teoksia, joihin opettajalla on tekijänoikeus. Tehtäviä JA MATERIAALEJA ei saa käyttää muuten kuin omissa opinnoissaan. Niiden julkinen levittäminen on sallittua vain opettajan luvalla. Tekoälyä voi käyttää oman opiskelun tukivälineenä opintojaksolla, mutta se ei saa korvata omaa ajattelua, reflektointia ja kirjoittamista. Oman tekstin kielen ja muotoilun korjaaminen tekoälyllä on sallittua, mutta kokonaisia tekstejä ei saa teettää tekoälyllä. Jos käytät tekoälyä, kerro siitä avoimesti. Tekoälyn käytön salaaminen on vilppiä. Kun käytät tekoälyä, tutustu Metropolian tekoälyohjeisiin (https://opiskelija.oma.metropolia.fi/delegate/desktop_web_content_attachment/attachment/9923680) ja toimi niiden mukaan. Olet itse vastuussa ohjeiden noudattamisesta. Opintojaksolla saa hyödyntää tekoälyä tukena, mutta ei työn tekijänä. Katso Metropolian ohjeet tekoälyn käytöstä oppimistoiminnassa - työohje opiskelijoille (löytyy opiskelijoiden OMA:sta)
SX00ED08-3009
Edeltävät opinnot: Opiskelijalla tulee olla suoritettuna Sisätautipotilaan hoitotyö Suositellaan opintojaksoa suoritettavaksi aikaisintaan toisella lukukaudella. Orientaatiossa tulee olla läsnä (Zoom). Osallistumalla orientaatioon, opiskelija vahvistaa osallistumisensa opintojaksolle. Muita läsnäoloa vaativia suorituksia ovat laboraatiot ja simulaatiot. Tekoälyä voi käyttää apuna ideoiden keksimisessä kirjoitustehtäviin, mutta se ei saa korvata omaa ajattelua, lähteiden hakua ja kirjoittamista. Oman tekstin kielen ja muotoilun korjaaminen tekoälyllä on sallittua, mutta kokonaisia tekstejä ei saa teettää tekoälyllä. Jos käytät tekoälyä, kerro siitä avoimesti. Tekoälyn käytön salaaminen on vilppiä. Kun käytät tekoälyä, tutustu Metropolian tekoälyohjeisiin (https://opiskelija.oma.metropolia.fi/delegate/desktop_web_content_attachment/attachment/9923680) ja toimi niiden mukaan. Olet itse vastuussa ohjeiden noudattamisesta. AHOT: vastaavien aikaisempien korkeakouluopintojen perusteella ohjauksen sekä lasten ja nuorten hoitotyön osaamisen osalta. Päätös on toimitettava kuukausi ennen opetuksen aloitusta opintojakson vastuuopettajalle. Mikäli opiskelijalla on oikeus pidennettyyn tenttiaikaan, tulee hänen ilmoittaa asiasta opintojakson vastuuopettajalle heti toteutuksen alussa. Opintojakson opettajat: Lanu: Anne Tammivuori, anne.tammivuori@metropolia.fi (vastuuopettaja) Lanu: Lilli Lemmetty, lilli.lemmetty@metropolia.fi Psykologia: Jaana Meriläinen, jaana.merilainen2@metropolia.fi
SX00EA10-3031
Opiskelija on osallistunut harjoitteluympäristöön liittyvään teoriaopetukseen sekä lääkehoidon opintojaksoille ja yksittäisten suoritusten puuttuminen ei ole este harjoitteluun menolle. (Gerontologisen hoitotyön teoriajakso suositeltavaa suorittaa ennen harjoittelua mutta ei pakollinen) Teoriajaksoihin liittyvät lääkelaskut suoritettu hyväksytysti. Harjoittelupaikan edellyttämät opinnot tehtynä (Jobiili: Opiskelijalta vaaditaan ennen harjoittelun aloitusta) Lasten ja nuorten toimintaympäristössä toteutuva harjoittelu: Opiskelijan tulee esittää rikosrekisteriote ennen kuin harjoittelupaikka voidaan vahvistaa
SX00DZ92-3031
Tällä opintojaksolla tekoälyn avulla voi ideoida ja tehdä luonnoksia. Lisäksi tekoälyä voi hyödyntää tekstin jäsentelyssä ja kieliasun tarkastamisessa, mutta sitä ei ole sallittua käyttää korvaamaan itse tehtyä ajatus- ja vastausten kirjoitustyötä. Opiskelijan on kuvattava avoimesti ja läpinäkyvästi, miten ja missä kohdissa työtä hän on käyttänyt tekoälytyökaluja. Tarkempi ohjeistus tekoälyn käytöstä ja viittausohjeesta löytyy Opiskelijan työpöydältä (Oma) Opiskelijan opas > Ohjeet ja säännöt > Tekoälyn käyttö opetus- ja oppimistoiminnassa sekä opinnäytetyössä.
SX00EC69-3008
Opintojaksolle pääsyn edellytyksenä on osallistuminen orientaatiotunnille.Opiskelija vahvistaa paikkansa opintojaksototeutuksella olemalla läsnä opetuksen alkaessa. Jos opiskelija ei sairauden vuoksi pysty osallistumaan opetuksen alkuun, hän voi myös vahvistaa opiskelupaikkansa ilmoittamalla siitä vastuuopettajalle etukäteen. (Vastuuopettaja opintojaksolla: Pasi Miettinen) Simulaatio ja laboraatiotunnit tulee korvata läsnäollen näitä ei voi korvata erillisellä kirjallisella tehtävällä. Tällä opintojaksolla tekoälyn avulla voi ideoida ja tehdä luonnoksia. Lisäksi tekoälyä voi hyödyntää tekstin jäsentelyssä ja kieliasun tarkastamisessa mutta sitä ei ole sallittua käyttää korvaamaan itse tehtyä ajatus- ja vastausten kirjoitustyötä. Opiskelijan on kuvattava avoimesti ja läpinäkyvästi, miten ja missä kohdissa työtä hän on käyttänyt tekoälytyökaluja. Tarkempi ohjeistus tekoälyn käytöstä ja viittausohjeesta löytyy Opiskelijan työpöydältä (Oma) Opiskelijan opas > Ohjeet ja säännöt > Tekoälyn käyttö opetus- ja oppimistoiminnassa sekä opinnäytetyössä. Opettajan laatimat tehtävät ja MATERIAALIT ovat Tekijänoikeuslain (404/61) mukaisia teoksia, joihin opettajalla on tekijänoikeus. Tehtäviä JA MATERIAALEJA ei saa käyttää muuten kuin omissa opinnoissaan. Niiden julkinen levittäminen on sallittua vain opettajan luvalla.
SX00DZ89-3046
-Edeltävyysehdot: Opintojaksolle hyväksyminen edellyttää vähintään 30op sairaanhoitajan kliinisiä opintoja: Kliininen hoitotyön perusharjoittelu 1, Kliinisen hoitotyön perusharjoittelu 2, Lääkehoito 1 ja 2, Sisätautipotilaan hoitotyö. Harjoittelu. Kirurginen ja perioperatiivinen hoitotyö. -Laboraatiossa, simulaatioissa ja pienryhmätyöskentelyssä (työpaja) on läsnäolovelvollisuus -Kunkin lähiopetuskerran sisältö on merkitty lukujärjestysvarauksiin -Opintojaksolla menestyminen edellyttää, että opiskelija tutustuu itsenäisesti kirjallisuudesta ja muusta opettajan jakamasta materiaalista lähiopetuskerran sisältöön ennen lähiopetusta. -Itsenäistä harjoittelua ja kertailua Taitoprossa suositellaan. -Tenttikirjallisuudessa ei ole rajattu sivunumeroita tai sisältöjä, koska keskeisten oppikirjojen koko sisältö tulee hallita. -Orientaatiotunnille osallistuminen on edellytys opintojakson suorittamiselle. Teoriaopetukseen osallistumista suositellaan. -Opiskelija vahvistaa paikkansa opintojaksototeutuksella olemalla läsnä opetuksen alkaessa tai muutoin opettajan kanssa erikseen sovitulla tavalla, joka voi esimerkiksi olla ensimmäisen oppimistehtävän palautus. Jos opiskelija ei sairauden vuoksi pysty osallistumaan opetuksen alkuun, hän voi myös vahvistaa opiskelupaikkansa ilmoittamalla siitä opettajalle etukäteen. -Säteilyturvallisuuden osuuden hyväksytty suoritus antaa oikeuden työskennellä ympäristössä, jossa käytetään ionisoivaa säteilyä lääketieteellisen toimenpiteen yhteydessä. HUOM! Opettajan laatimat tehtävät ja MATERIAALIT ovat Tekijänoikeuslain (404/61) mukaisia teoksia, joihin opettajalla on tekijänoikeus. Tehtäviä JA MATERIAALEJA ei saa käyttää muuten kuin omissa opinnoissaan. Niiden julkinen levittäminen on sallittua vain opettajan luvalla.
SX00EA08-3039
Vaadittavat edeltävät opinnot: STM:n Asiakas- ja potilasturvallisuus- strategia ja toimeenpanosuunnitelma 2022-2026 mukaiset osaamissisällöt (verkkokurssit) suoritettuna. Verkkokurssit on sisällytettyinä harjoitteluita edeltäviin vaadittuihin opintoihin. Lääkehoito 1 suoritettu, lääkelaskut hyväksytty Lääkehoito 2 vaadittavat suoritukset (Kliinisen hoitotyön harjoittelu 1 osalta teoriaopinnot aloitettu ja laboraatiot 1-3 tehtynä) Kiinisen hoitotyön perusharjoittelu 1 ja Kliinisen hoitotyön perusharjoittelu 2 suoritettu hyväksytysti tai hyväksiluettu. Harjoitteluun liittyvä teoriajakso suoritettuna (gerontologisen hoitotyön teoriajakso suositeltavaa suorittaa ennen harjoittelua mutta ei pakollinen). Teoriajaksoihin liittyvät lääkelaskut suoritettu hyväksytysti Harjoittelupaikkavaatimusten mukaiset opinnot tehtynä. Lasten ja nuorten toimintaympäristössä toteutuva harjoittelu: Opiskelijan tulee esittää rikosrekisteriote ennen harjoittelupaikan vahvistamista. Sote-rekry tapahtuma 27.11.2024 on osa harjoittelua (8 t) opiskelijoille, jotka ovat tuolloin harjoittelussa.
SX00DZ96-3046
Kl.mikrob., lab.tutkimukset pidetään yhdessä SX00DZ97-3035 toteutuksen kanssa. • Opiskelija selvittää muilta opiskelijoilta opetuksen toteuttamiseen liittyvät asiat ollessaan poissa tunneilta. • Laboraatiotunnit ovat osa toteutuksen pakollisia suorituksia. (Laboraatiot on mahdollista hyväksilukea, jos opiskelija on jo käynyt esim. näytteenoton koulutuksen tai lähihoitajakoulutukessa erillisen 10 op:n näytteenoton koulutuksen (sis. harjoittelun) ja hallitsee monipuolisesti näytteenotot (sis. mikrob.- sekä laskimonäytteet). Laboraatioihin pukeudutaan asianmukaiseen suojavaatetukseen. Tunneilla noudatetaan aseptiikan opetuksessa annettua ohjeistusta. •Opiskelijalla tulee olla suoritettuna ennen toteutusta: Aseptiikka sekä Anatomia ja fysiologia. * Tekoälyn käyttö mahdollista opinnoissa, mutta ei saa käyttää tenteissä. Tekoälyä voi käyttää apuna ideoiden keksimisessä kirjoitustehtäviin, mutta se ei saa korvata omaa ajattelua ja kirjoittamista. Oman tekstin kielen ja/tai muotoilun korjaaminen tekoälyllä on sallittua, mutta kokonaisia tekstejä ei saa teettää tekoälyllä. Jos käytät tekoälyä, kerro siitä avoimesti. Tekoälyn käytön salaaminen on vilppiä. Kun käytät tekoälyä, tutustu Metropolian tekoälyohjeisiin (https://opiskelija.oma.metropolia.fi/delegate/desktop_web_content_attachment/attachment/9923680) ja toimi niiden mukaisesti. Olet itse vastuussa ohjeiden noudattamisesta. *Opiskelija voi halutessaan pyytää Celia.fi kautta äänikirjan. * Ruotsi: Opiskelijan pitää osallistua kaikille ruotsin kielen oppitunneille sekä tehdä tunti- ja kotitehtävät ja osallistua suulliseen ja kirjalliseen tenttiin läpäistäkseen opintojakson ruotsin kielen osio. Opiskelemme sanoja ja ilmaisuja, joita sairaanhoitaja tarvitsee tyypillisissä potilastilanteissa. Tunneilla teemme paljon suullisia pariharjoituksia. •AHOT: Osa-AHOT päätös on oltava ennen opintojaksolle osallistumista. Opiskelija ilmoittautuu opintojaksolle ja osallistuu orientaatiotunnille. Opiskelijoille järjestetään orientaationtunnin jälkeen tilaisuus, jossa heidän tulee esittää AHOT päätös, ja jossa sovitaan puuttuvan osuuden suoritustapa. Opintojakson alettua osa-AHOT tai HOPS opiskelijoita ei voida enää hyväksyä opintojaksolle. Opintojaksopalaute: Toteutuksesta kerätään opintojaksopalautetta, mikä on tärkeä osa opetuksen ja toiminnan kehittämistyötä. Palautetta antamalla sinulla on mahdollisuus vaikuttaa opintojaksojen sisältöön sekä opetuksen kehittämiseen. Palautteen avulla opettaja pystyy kehittämään omia toteutuksiaan ja opetusmenetelmiään myös muilla opintojaksoillaan. Rakentavan palautteen antaminen kehittää myös omia työelämätaitojasi. Opintojaksopalaute annetaan nimettömänä, eikä palautteen antajaa voida tunnistaa.
SX00DZ97-3035
Kl.mikrob., lab.tutkimukset toteutetaan yhdessä SX00DZ96-3046 toteutuksen kanssa Opiskelijan suomen kielen osaamisen pitää olla vähintään tasolla A2.2 ennen kurssin alkua.
SX00DZ93-3059
Suomeksi Edeltävät opinnot: Kliinisen hoitotyön perusharjoittelu 1 ja 2 , lääkehoito 1 tulee olla tehty ennen opintojakson alkua. Läsnäolo orientaatiotunneilla on pakollinen. Opintojakson hyväksytty suoritus edellyttää aktiivista osallistumista lähiopetukseen ja työskentelyyn. Mahdolliset poissaolot tulee korvata erikseen sovittavalla tavalla. Verkko-opintojen hyväksytty suorittaminen edellyttää aktiivisesta osallistumista ja osatehtävien suorittamista sovitusti. Psykologian osuus (1 op) koostuu ennakkotehtävistä Moodlessa, kahdesta lähitapaamisesta, sekä osaamisen osoittamisesta joko tentissä ja/tai dialogitentissä. Psykologian osuuden hyväksytty suorittaminen edellyttää osallistumista työskentelyyn Moodlessa ja tenttien hyväksyttyä suorittamista. Opiskelija vahvistaa paikkansa opintojaksototeutuksella olemalla läsnä opetuksen alkaessa tai muutoin opettajan kanssa erikseen sovitulla tavalla, joka voi esimerkiksi olla ensimmäisen oppimistehtävän palautus. Jos opiskelija ei sairauden vuoksi pysty osallistumaan opetuksen alkuun, hän voi myös vahvistaa opiskelupaikkansa ilmoittamalla siitä opettajalle etukäteen. AHOT: Osa-AHOT päätös on oltava ennen opintojaksolle osallistumista. Opiskelija ilmoittautuu opintojaksolle ja osallistuu orientaatiotunnille. Opiskelijoille järjestetään orientaationtunnin jälkeen tilaisuus, jossa heidän tulee esittää AHOT päätös, ja jossa sovitaan puuttuvan osuuden suoritustapa. Opintojakson alettua osa-AHOT tai HOPS opiskelijoita ei voida enää hyväksyä opintojaksolle. Hoitotyön viitekehyksenä on Recovery (toipumisorientaatio), jonka keskiössä ovat merkityksellinen elämä, identiteetti ja toivo, toipujan osallisuus ja ihmissuhteet sekä voimaantuminen (empowerment). Metropoliassa jokaiselta opintojaksototeutukselta kerätään palautetta automaattisesti yhteisten loppupalautekysymysten muodossa. Opiskelijan työpöydän etusivulla löytyy Opintojaksopalaute-osio, jossa on aiheesta lisää: https://opiskelija.oma.metropolia.fi/group/pakki/opiskelijan-opas/palaute Tekoälyn käyttö opetus- ja oppimistoiminnassa sekä opinnäytetyössä Metropoliassa: https://opiskelija.oma.metropolia.fi/delegate/desktop_web_content_attachment/attachment/9923680 Opintojakson tehtävässä voi käyttää tekoälyä, mutta opiskelijan tulee ilmoittaa sen käyttö selkeästi. Opintojakson tentti tulee tehdä ilman tekoälyn apua. Opiskelijan tulee käyttää tentissä vain omia tietojaan, ymmärrystään ja taitojaan. Tekoälyn käyttö tentissä tai käytön ilmoittamatta jättäminen tehtävissä käsitellään vilppiepäilynä Metropolian kurinpidollisten asioiden käsittelyohjeen mukaisesti.
SX00EC84-3008
Katso Moodlesta "Ensihoidon harjoittelut" lisätietoa harkkapaikkojen varaamisesta. Ei vaadi kurssiavainta.