XX00DZ39-3228 kurssin tarkempi aikataulu annetaan kurssin alussa, mutta lukujärjestyksen mukaiset päivät on hyvä pitää varattuna erilaisiin kurssiin liittyviin tapaamisiin, esitysten valmisteluun jne
KX00ED92-3005 Opetuspäivien välissä opiskelijat työstävät itsenäisiä tehtäviä, jotka palautetaan Moodle-oppimisympäristön kautta. Projektityö esitellään viimeisellä opetuskerralla.
KX00FJ13-3002 Vaatetusala (ylempi AMK) -tutkinto-ohjelman opiskelijan yksilöllinen ja itsenäinen projektiopinto, joka voidaan sisällyttää vapaasti valittaviin opintoihin opiskelijan henkilökohtaisessa opintosuunnitelmassa (HOPS).
Opintojaksototeutukselle ei ole erillistä ilmoittautumisaikaa. Projektista, sen sisällöstä ja laajuudesta sovitaan ennen opinnon aloittamista tutkintovastaavan kanssa. Keskustelussa ja projektiopintoa suunniteltaessa voidaan huomioida myös opiskelijan mahdollista aiempaa osaamista (ns. AHOT-menettely).
KX00GK42-3001 Tämä itsenäisesti suoritettava opintojakso on samalla valintakurssi, jonka perusteella kutsutaan 66 hakijaa Vaatetusalan tutkinto-ohjelman varsinaiseen valintakokeeseen Helsingissä Arabian kampuksella 27. - 28.5.2025. Kaikki opintojakson tarkempi ohjeistus, tehtävänannot ja arviointikriteerit löytyvät kurssin Moodle-työtilasta.
Muista hakea myös yhteishaussa Opintopolku.fi:n kautta! Ilman virallista hakemusta ei voi tulla kutsutuksi vestonomi-koulutuksen varsinaiseen valintakokeeseen. Toisaalta Johdatus vaatetusalan opintoihin -opintojakson suoritus ei yksinään oikeuta pääsyyn valintakokeeseen ilman virallista yhteishakua.
Opintojakso on suomenkielinen ja maksuton. Sen voi halutessaan suorittaa Metropolian avoimessa ammattikorkeakoulussa ilman, että hakee yhteishaussa opiskelemaan vestonomi (AMK) -tutkintoon johtavaan koulutukseen.
Voit ilmoittautua Vaatetusalan valintakurssille 11.3. - 1.4.2025 Metropolian avoimen AMK:n järjestelmässä. Opintojakson nimi on Johdatus vaatetusalan opintoihin (2025) ja se tehdään itsenäisesti Moodlessa aikavälillä 2. - 23.4.2025 (kurssi sulkeutuu viimeisenä päivänä klo 15). Kaikki opintojakson osat tulee olla suoritettuina ja tehtävät palautettuina hyväksytyksi opintojakson toteutusaikana, jotta koko suoritus voidaan hyväksyä.
Valintakurssin Johdatus vaatetusalan opintoihin (2025) osallistujat pääsevät tarkastelemaan tuloksiaan ja tehtävistä saamiaan pisteitä ajalla 20. - 26.5.2025 (klo 15 saakka). Moodle-kurssi on tuolloin avoinna uudestaan. Osallistujien Metropolia-sähköpostiin lähetetään tiedote tulosten valmistumisesta sekä Moodleen kirjautumisesta.
Kaikki opintojakson hyväksytysti suorittaneet saavat Metropolian avoimen ammattikorkeakoulun kautta yhden opintopisteen (1 op) laajuisen suoritusmerkinnän. Vaatetusalan tutkinto-ohjelmaan opiskelijoiksi valittaville kurssisuoritus sisällytetään osaksi opintoja.
XX00EJ16-3122 Opintojakson osaamistavoitteet
Opintojakson tarkoituksena on vahvistaa opiskelijan ammatillista osaamista, tutkimus- ja kehittämisosaamista sekä kriittisen argumentoinnin ja tiedonmuodostuksen taitoja, joilla on mahdollisuus vaikuttaa alan kehitykseen.
Opiskelija osaa tunnistaa, arvioida ja perustella tutkimus- ja kehittämistarpeita eri näkökulmista.
Opiskelija osaa kriittisesti arvioida ja hyödyntää kansallista ja kansainvälistä tutkimustietoa ja aineistoa työelämän kehittämisessä sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa.
Opiskelija tuntee alansa tutkimus- ja kehittämishankkeisiin sopivia menetelmiä ja osaa valita tutkimus- ja kehittämisprojektin tavoitteiden kannalta tarkoituksenmukaiset laadulliset, määrälliset tai kehittämismenetelmät.
Opiskelija kykenee soveltamaan menetelmiä tarkoituksenmukaisesti.
Opiskelija osaa noudattaa hyvän tieteellisen käytännön periaatteita, hallitsee tietosuojan ja tutkimusetiikan ja osaa soveltaa avoimen tieteen ja tutkimuksen periaatteita tutkimus- ja kehittämistoiminnassa.
Opiskelija osaa arvioida tutkimus- ja kehittämishankkeen luotettavuutta tarkoituksenmukaisesti
Opiskelija hallitsee tutkimus- ja kehittämistoiminnan viestinnän.
Opiskelija osaa toimia aloitteellisesti ja vastuullisesti monialaisissa kehittämisverkostoissa sekä toteuttaa erilaisia työelämän kehittämisprojekteja.
Sisältö
Tutkimus- ja kehittämistyön lähestymistapoja
Tutkimus- ja kehittämistarpeiden tunnistaminen ja arviointi
Systemaattinen tiedonhankinta tutkimus- ja kehittämistyössä
Tutkimus- ja kehittämisprosessit ja menetelmät:
- Määrälliset, laadulliset ja kehittämismenetelmät
- Aineiston hankinta, analyysi, luotettavuus ja tulkinta
Tutkimusetiikka, tietosuoja ja hyvä tieteellinen käytäntö sekä avoimen tieteen ja tutkimuksen periaatteet
Tutkimus- ja kehittämistyön viestintä ja raportointi
K000FA54-3004 Opetuskerrat muodostuvat luennoista ja erilaisista ryhmätehtävistä. Kurssin aikana tehdään oppimistehtävä, joka muodostuu eri luentokerroilla käsitellyistä teemoista. Tämä toimii osin arvosanan perusteena.
KX00ED93-3005 Opettajan laatimat tehtävät ja materiaalit ovat Tekijänoikeuslain (404/61) mukaisia teoksia, joihin opettajalla on tekijänoikeus. Tehtäviä ja materiaaleja ei saa käyttää muuten kuin omissa opinnoissaan. Niiden julkinen levittäminen on sallittua vain opettajan luvalla.